19-24 червня 2017 року на Західній Україні пройде літня школа «Трансформація систем охорони здоров’я: Східна Європа». Це регіональна платформа для освіти управлінців охорони здоров’я та обміну професійною інформацією, організована Школою охорони здоров’я Національного університету «Києво-Могилянської академії», Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Швейцарським Інститутом громадського здоров’я та тропічної медицини та за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Про Четверту Літню школу

На створення Літньої школи організаторів надихнула Літня школа в Лугано, в Швейцарії, присвячена стратегії, економіці та менеджменту в галузі охорони здоров’я. За три роки українська Літня школа стала регіональною освітньо-інформаційною платформою для управлінців охорони здоров’я з країн Східної Європи.

Літня школа стимулює процеси трансформації системи охорони здоров’я в країнах Східної Європи, оскільки відповідає особливим потребам і умовам аудиторії цього регіону. Дружнє мовне середовище (офіційні – англійська та українська, додатково – російська мови) сприяє ефективному спілкуванню та обміну досвідом між учасниками та викладачами.

Модулі та Формат

Літня школа 2017 пропонує три паралельні тематичні секції, таким чином учасники можуть обрати найбільш цікаву і актуальну для себе тематику. Кожна секція складається з двох послідовних модулів, передбачених у розкладі протягом всіх 6 днів Школи.

Секція1. Системи охорони здоров’я: політика та фінансування. Дана секція буде особливо цікава управлінцям системою, полісі-мейкерам і представникам громадського сектору, оскільки пропонує учасникам сучасні підходи, розуміння та інструменти для ефективнішого функціонування системи охорони здоров’я, з відповідними прикладами з країн регіону.

Секція2. Управління закладом охорони здоров’я. Дана секція розроблена насамперед для керівників медичних закладів, заступників і завідувачів відділеннями і передбачає роботу в групах над практичними завданнями. Під час секційних занять учасники зануряться у теорію та методи управління персоналом, цілепокладання та ознайомляться з інструментами операційного управління.

Секція3. Комунікація в охороні здоров’я. Дана секція орієнтована на управлінців, зацікавлених в ефективних комунікаційних стратегіях для їхніх закладів, регіонів або громадських ініціатив. Під час цієї секції учасники в групах розроблятимуть комунікаційні стратегії відповідно до визначених проблем. У межах стратегій учасники навчаться чітко формулювати цільову аудиторію, дієві повідомлення, необхідні канали комунікації, партнерів тощо. Отримані навички стануть у нагоді в різних сферах життя. Секція передбачає активне залучення та виступи кожного учасника.

З метою встановлення контактів та обміну досвідом будуть організовані ранкові пленарні зустрічі та вечірні обговорення для всіх учасників, під час яких будуть висвітлені найбільш цікаві теми.

Викладачі Школи – це провідні професори, експерти та фахівці зі Швейцарського інституту громадського здоров’я та тропічної медицини (м. Базель, Швейцарія), Маастрихтського університету (Нідерланди), Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Світового Банку та інші.

Робочі мови: офіційні – англійська та українська; додатково – російська. Під час сесій передбачено синхронний переклад (українська – англійська).

Заняття (включно з ранковими та вечірніми сесіями) заплановані щоденно з 9:00 до 19:00. Очікується, що до початку школи учасники ознайомляться з наданими для самостійного вивчення матеріалами.

Цільова аудиторія

Ми запрошуємо до участі у Літній школі 2017 керівників закладів (і їхніх підрозділів) охорони здоров’я, управлінців системи охорони здоров’я, представників міжнародних організацій та НДО з України та інших східноєвропейських країн.

Як подати заявку на участь

Апліканти повинні заповнити електрону аплікаційну форму в період з 6 по 31 березня 2017 р. https://goo.gl/forms/GsW3IpJLrnytlOUo1

Посилання на онлайн-форму також доступно на сайті:

http://sph.ukma.edu.ua/school/litnya-shkola

Аплікаційна онлайн-форма включає такі частини:

– Освіта та професійний досвід

– Стислий виклад досягнень і майбутніх планів

– Конкретна мотивація участі в Літній школі 2017

– Контакти двох осіб, до яких оргкомітет може звернутися за рекомендацією

Вчена рада та Організаційний комітет оцінюватиме виключно своєчасно та в повному обсязі заповнені форми. Апліканти будуть поінформовані щодо їхньої участі в Літній школі 2017 електронною поштою до 6 травня.

Вартість участі

За результатами оцінювання буде обрано до 60 визначних і мотивованих учасників, яким фінансові партнери школи нададуть грант на участь в Літній школі.

Звертаємо увагу, що грант не покриває транспортні витрати, вечері та добові учасників.

Вчена Рада та Організаційний комітет

Аксель Хоффманн

Керівник відділу навчальних технологій

Швейцарський Інститут охорони здоров’я та тропічної медицини

м.Базель, Швейцарія

Всім Гроот

Професор економіки охорони здоров’я

Маастрихтський університет

м.Маастрихт, Нідерланди

Тетяна Степурко

Керівник магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров’я»

Школа охорони здоров’я, Національний університет «Києво-Могилянська Академія»

Катерина Булавінова

Медичний експерт

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ в Україні

Наталія Рябцева

Консультант; Здоров’я, харчування, населення

Світовий Банк, сектор в Білорусі, Молдові та Україні

Анна Суходольська

Керівник програм з комунікації та розвитку

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні

Контакти

Ел. адреса: HCAsummerschool@gmail.com

ФБ: www.facebook.com/hct.summer.school

Веб-сайт: http://sph.ukma.edu.ua/school/litnya-shkola/

Телефони: 063 566 96 26 | 066 858 00 74 | 097 956 40 31

Джерело інформації: www.moz.gov.ua

Залишити відповідь