16 липня набрала чинності постанова КМУ від 26.06.2019 р. № 577. Даним актом Уряд вніс зміни до п. 2 постанови КМУ від 27 лютого 2019 р. № 135 «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів».

Згідно з постановою розпорядники бюджетних коштів зможуть здійснити відшкодування вартості лікарських засобів, що беруть участь у програмі «Доступні ліки» та були реалізовані населенню за паперовими рецептами. Нагадаємо, з переходом адміністрування програми реімбурсації до Національної служби здоров’я України, починаючи з 1 квітня 2019 р., препарати відпускаються виключно за електронними рецептами.

Відшкодування коштів за паперовими рецептами буде відбуватись за рахунок залишків субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Для цього аптеки повинні подати до розпорядників бюджетних коштів звіти про лікарські засоби, відпущені до 31 березня 2019 р. (включно). Форму відповідного звіту затверджено постановою КМУ № 577.

Крім того, місцевим радам надано дискрецію, у разі потреби додатково понад обсяги зазначеної вище субвенції приймати рішення щодо здійснення реімбурсації лікарських засобів, відпущених суб’єктами господарювання до 31 березня 2019 р. (включно), з місцевих бюджетів.

Таким чином, прийняття постанови КМУ №577 вирішує питання виплати аптекам заборгованості, що виникла внаслідок реалізації лікарських засобів до 1 квітня 2019 р.

https://www.legalalliance.com.ua/novini/urad-viznaciv-ak-vidskodovuvati-vartist-likiv-vidpusenih-za-paperovimi-receaptami-do-31-berezna-2019-r/