Об’єднання організацій работодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі ООРММП України) висловлює Вам свою щиру повагу та повідомляє наступне.

На офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України розміщено для громадського обговорення (19.04.2017р.) проект постанови Кабінету Міністрів України “Затвердження критеріїв, якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі проект постанови)”.

ООРММП України опрацювало даний проект постанови і підготувало та направило свої пропозиції до нього (додаються) на адресу В.о. Міністра охорони здоров’я України з проханням підтримати наші пропозиції та надати відповідне доручення щодо врахування підготовлених нами доповнень до тексту даного проекту постанови.

В зв’язку з тим, що проект постанови і розроблені ООРММП України проекти настанов: “Лікарські засоби. Порядок проведення інспектування виробництва лікарських засобів на відповідність вимогам належної виробничої практики” (СТ-Н МОЗУ 42-4.1:2017) і “Лікарські засоби. Підготовка та кваліфікація інспекторів з належної виробничої практики” (СТ МОЗУ 42-4.2:2017) є невід’ємною складовою питання щодо інспектування виробництва лікарських засобів і повинні розглядатися в комплексі, ми також звернулись до пані У.Супрун з проханням надати відповідне доручення щодо прискорення розміщення даних проектів настанов на офіційному сайті МОЗ України для громадського обговорення.

У разі прийняття подальших рішень по даному питанню, інформація буде надана Вам додатково.

Додаток на 4 арк. в 1 прим.1 2 3

З повагою, Президент, Член колегії МОЗ України                                          В.К.Печаєв

Залишити відповідь