Об’єднання організацій работодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі ООРММП України) висловлює Вам свою щиру повагу та звертається з наступним.

Відповідно до Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” №317-VIII 09.04.2015, або, як його часто називають у ЗМІ – закону про декомунізацію, було проведено перейменування населених пунктів, районів, вулиць назви яких містили символіку комуністичного тоталітарного режиму.

У зв’язку з цим, у деяких фармацевтичних підприємств змінилася юридична адреса, що тягне за собою внесення змін державної реєстрації юридичних осіб, змін у дозвільні документи, а також до реєстраційних досьє на лікарські засоби.

Згідно ч. 2 ст. 10 вказаного вище Закону “адміністративний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів: благодійних акцій; юридичних осіб, пов’язаних з прийняттям Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки”, а також зміни місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв’язку із зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів”.

Враховуючи вищенаведене, ООПММП України звернулось до В.о. Міністра охорони здоров’я п. У. Супрун (копія листа надається) з проханням надати відповідне доручення щодо внесення змін на безоплатній основі у ліцензії на виробництво та оптову і роздрібну торгівлю лікарських засобів та у реєстраційні досьє на лікарські засоби вітчизняного виробництва у зв’язку зі зміною їх адресиу відповідності до закону про декомунізацію.

У разі прийняття подальших рішень по даному питанню, інформація буде надана Вам додатково.

Додаток на 2 арк. в 1 прим.

1

З повагою, Президент, Член колегії МОЗ України                                          В.К.Печаєв

Залишити відповідь