Об’єднання організацій работодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі ООРММП України) висловлює Вам свою щиру повагу та звертається з наступним.

До нас звернулись вітчизняні фармацевтичні підприємства – члени нашої організації з проханням звернутись до Міністерства охорони здоров’я України з пропозицією щодо розширення переліку традиційних лікарських засобів, які повністю відповідають Умовам для традиційних лікарських засобів і з ініціативою щодо проведення в МОЗ України наради з вищезазначеного питання за участю представників МОЗ України, фахівців ДП “Державний експертний центр МОЗ України”, Держслужби, підприємств-членів ООРММП України.

ООРМП України узагальнило пропозиції фармвиробників щодо доповнення переліку лікарських засобів вітчизняного виробництва, які можуть бути віднесені до традиційних лікарських засобів (додається) та надсилає їх до розгляду.

Запропоновані до переліку традиційних лікарських засобів препарати зареєстровані на території України понад 15-20 років і до сьогоднішніх днів користуються попитом серед населення. До їх складу входять добре відомі діючі речовини, які традиційно застосовується у лікарській практиці не менш ніж 30 років.

Віднесення запропонованих препаратів до традиційних лікарських засобів дозволить спростити процедуру і скоротити терміни реєстрації (перереєстрації) препаратів та стабілізувати вартість лікарських засобів.

Враховуючи вищенаведене, просимо Вас, шановний Романе Романовичу, провести нараду під Вашим головуванням з залученням відповідних служб МОЗ України та представників нашої організації з обговорення данного питання.

Додаток на 5 арк. в 1 прим.1

З повагою, Президент, Член колегії МОЗ України                                          В.К.Печаєв

Залишити відповідь