Об’єднання організацій работодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі ООРММП України) висловлює Вам свою щиру повагу та направляє до відома наступну інформацію.

На даний час перед вітчизняними фармацевтичними підприємствами актуальною постала проблема щодо утримання створених за кордоном Представництв.

У зв’язку з тим, що Представництва не здійснюють самостійної господарської діяльності та при здійсненні покладних на них завдань і функцій використовують виключно майно  та кошти надані підприємствами, їх існування повністю залежить від фінансування підприємств-фармвиробників. Фінансування Представництв регламентується Національним банком України шляхом видачі Індивідуальних ліцензій на розміщення валютних цінностей на рахунках за межами України.

Однак, Національний банк України відмовив у видачі Індивідуальних ліцензій, аргументуючи це тим, що потреба у розміщенні валютних цінностей на рахунках за межами України недостатньо обґрунована.

Як ми уже повідомляли, ООРММП України звернулось до Голови НБУ Гонтарєвої В.О. з проханням терміново втрутитись у дану ситуацію та надати відповідне розпорядження щодо позитивного вирішення вищезазначеної проблеми.

Направляємо Вам до відома відповідь Національного банка України на наше звернення.

Додаток на 1 арк. в 1 прим.1

З повагою, Президент, Член колегії МОЗ України                                          В.К.Печаєв

Залишити відповідь