Об’єднання організацій работодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі ООРММП України) висловлює Вам свою щиру повагу та направляє до відома наступну інформацію.

Як ми уже повідомляли, в 2017 році від представників структурних підрозділів Головного управляння ДФС України в м. Києві систематично надходять запити стосовно застосування нульової ставки акзицизного збору на спирт етиловий, що використовується для виробництва ЛЗ, які експортуються за межі України. При перевірці податківці трактують норми постанови КМУ від 05.01.2011р. № 19 “Питання використання спирту етилового для виробництва ЛЗ” такою, що для виробництва ЛЗ, які експортуються за межі України, не застосовується нульова ставка акцизного збору.

Так трактування, безперервно,  призведе до проведення органами фіскальної служби перевірок за останні 3 роки всіх вітчизняних фармвиробників, що експортують лікарські засоби, і як результат, до стягнення сум акцизного збору, збільшених в 1,5 разів, накладання штрафів та пені.

З метою врегулювання даного питання, а саме, недопущення свавільного трактування норм постанови КМУ від 05.01.2011р. № 19 “Питання використання спирту етилового для виробництва ЛЗ” та приведення іх у відповідність до податкового КодексуУкраїни і Закону України “Про лікарські засоби”, нами було розроблено проект постанови КМУ щодо внесення відаовідних змін до постанови КМУ від 05.01.2011р. № 19 “Питання використання спирту етилового для виробництва ЛЗ” (додається). Також повідомляємо, що даний проект постанови нами попередньо узгоджено з Міністерством фінансів України.

ООРММП України звернулось до Заступника Міністра охорони здоров’я України Ілика Р.Р. з проханням сприяти врегулюванню питання використання нульової ставки акцизного збору на спирт етиловий, що використовується для виробництва ліків, у тому числі і тих, що експортуються за межі України та терміново погодити даний проект постанови з всіма зацікавленими органами і в встановленому порядку подати на затвердження до Кабінету Міністрів України.

У разі прийняття подальших рішень по даному питанню, інформацію буде направлено Вам додатково.

Додатки на 4 арк. в 1 прим.

1

2

3

З повагою, Президент, Член колегії МОЗ України                                          В.К.Печаєв

Залишити відповідь