29 листопада на сайті МОЗ України розміщено інформацію щодо проведення закупівель за кошти 2016 року, а саме:

Два тижні минуло з моменту перерахування коштів державного бюджету для закупівлі медикаментів на рахунки ПРООН. Організація розпочала закупівельний цикл 2016 року і залучила до прямих перемовин єдиних виробників окремих лікарських засобів для лікування хвороби Гоше та мукополісахаридозу. Вже підписані угоди на суму більше 7,5 мільйонів доларів та досягнуто зниження цін в межах від 25 до 40% для кожного лікарського засобу у порівнянні з цінами державних закупівель 2015 року. Поставки розпочнуться в кінці листопада.
Відносна економія склала майже 3 мільйони доларів, що вже дозволяє ПРООН працювати над закупівлею додаткових ліків для пацієнтів з хворобою Гоше, таким чином забезпечивши терапію на довший період для поточних пацієнтів та можливість лікування нових пацієнтів. Переговори щодо закупівлі додаткових медикаментів для лікування мукополісахаридозу розпочнуться найближчим часом.
ПРООН зосередилась на закупівлях і зниженні цін для ліків проти орфанних (рідкісних) захворювань, кількість пацієнтів для яких зазвичай не перевищує двозначні показники, в той час як вартість лікування значна, а його переривання може бути фатальним.
Сім державних програм у галузі охорони здоров’я, що підпадають під дію договору між МОЗ та ПРООН, направлені на лікування орфанних захворювань: муковісцидоз, первинні (вроджені) імунодефіцити, мукополісахаридоз, нанізм різного походження, хвороба Гоше, бульозний епідермоліз, як і реактиви для проведення скринінгу новонароджених на фенілкетонурію та вроджений гіпотиреоз.
Голова Ради ГО «Орфанні захворювання України» Тетяна Кулеша прокоментувала: «Рідкісні захворювання – це особливий напрям, де неперервність лікування має вирішальне значення для пацієнтів. ПРООН доклала значних зусиль для надання пріоритету цьому напрямку і забезпечення поставки більшої кількості ліків за рахунок досягнутого зниження цін. Це дозволить забезпечити лікування щонайменше 4 пацієнтам з хворобою Гоше, які раніше його не отримували».
ПРООН також інформує, що на сьогодні досягнуто показника в 99,5% поставлених медикаментів за 8 напрямками закупівель за кошти державного бюджету 2015 року. Додаткова інформація, зокрема результати тендерів, перебіг поставок та інформація про залишки на рахунках, розміщена у вільному доступі на офіційному веб-сайті ПРООН в Україні.

За матеріалами Прес-служби ПРООН

Джерело інформації:www.moz.gov.ua

Один коментар до “ПРООН звітує про перші результати закупівель ліків за кошти державного бюджету 2016 року”

Залишити відповідь