Інтенсивні показники захворюваності на минулому тижні все ще перевищували епідемічні пороги у 21 області України та Києві.

Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» подає аналіз захворюваності на грип та ГРВІ в Україні за період з 25 грудня 2016 року по 1 січня 2017 року.

За звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіла 369 151 особа, з них 57,8 % – діти віком до 17 років. Показник захворюваності серед населення України на 12 % менший попереднього. Тенденція до росту захворюваності зменшилась, фахівці пов’язують це з новорічними святами та канікулами у навчальних закладах.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано у Київській, найменший – у Луганській областях.

Інтенсивні показники захворюваності перевищили епідемічні пороги у 21 області України та Києві. Лише в Луганській, Івано-Франківській, Донецькій та Харківській областях фіксують показники нижчі епідемічного рівня.

Темп приросту хворих серед дорослих і дітей до 17 років зменшився на 3 % та 17,6 % відповідно.

Серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, зменшилась потреба у госпіталізації на 5,9 %. Найчастіше медичної допомоги в умовах стаціонару потребували діти до 4 років.

На минулому тижні зареєстровано 3 летальних випадків від грипу в Львівській та по одному у Полтавській, Миколаївській і Запорізькій областях.

У структурі виявлених методом імунофлюоресцентної мікроскопії респіраторних вірусів домінують віруси грипу А. Серед позитивних знахідок визначених методом полімеразної ланцюгової реакції у цьому сезоні домінує штам вірусу грипу типу А(H3)сезонний, що визначений у 75,5 %.

Джерело інформації: www.moz.gov.ua

Залишити відповідь