За січень 2017 року ми отримали 420 звернень у приватні повідомлення офіційної сторінки в.о. міністра доктора Уляни Супрун. Нижче ви знайдете найбільш актуальні запитання та відповіді на них.

1. Де можна купити вакцину від грипу?

Вакцини від грипу не входять в програму державних закупівель МОЗ. За інформацією про наявність вакцини від грипу «Ваксігрип» у вашому регіоні, просимо звертатися до «Укрвакцини» за телефоном: (044) 354-20-00.

2. У лікарні відсутні вакцини від сказу, а також АКДП, БЦЖ і т. д.

Вам потрібно звернутися в Департамент охорони здоров’я вашої області та дізнатись, у якій лікарні є потрібна вакцина. Адже МОЗ розподіляє вакцину по регіонах.

3. Як можна отримати препарати для лікування гепатиту С?

Препарати надаються усім, хто є зареєстрованим як носій гепатиту С. Як отримати лікування гепатиту С за Державною програмою, ви можете дізнатись за посиланням: http://patients.org.ua/2016/06/22/yak-otrimati-likuvannya-gepatitu-s-po-derzhavnij-programi/

4. Які документи потрібні для лікування за кордоном за державний кошт?

Усю інформацію щодо направлення на лікування за кордон ви можете дізнатись за посиланням: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/mtsr_medicaltreatmentabroad/

У разі надходження належним чином оформлених документів, питання направлення громадян України на лікування за кордон розглядають на засіданні Комісії МОЗ України з питань направлення на лікування за кордон.

5. Щодо звернень про фінансову допомогу

Ми хочемо додати, що у МОЗу немає повноважень допомагати громадянам фінансово. Якщо ваше захворювання не входить до списку можливого лікування за кордоном за державний кошт (97% – трансплантація органів), радимо вам звернутися за допомогою до благодійних організацій чи фондів.

6. Щодо отримання інформації про реєстрацію будь-яких препаратів в Україні

Зайдіть на сайт державного реєстру ліків (http://www.drlz.com.ua/) та введіть у «пошуку лікарських засобів» назву необхідного препарату.

Також більшість інформації ви можете дізнатись на сайті МОЗУ (http://www.moz.gov.ua/ua/portal/) у підрозділі «Громадянам».

Джерело інформації: www.moz.gov.ua

Залишити відповідь