Фахівці з різних відомств та установ зібралися у Міністерстві охорони здоров’я України зі спільної метою – інтегрувати систему біобезпеки та біозахисту до нової системи громадського здоров’я в Україні.

«Система біобезпеки вимагає комплексного підходу, тому важлива співпраця фахівців з різних установ. Ми вітаємо єднання спеціалістів за одним столом заради створення єдиних правил, гармонізованих з міжнародним сприйняттям питань з цієї важливої і чутливої сфери», – зазначила Оксана Сивак, заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції.

Основне питання, що потребує залучення різних спеціалістів – створення регламенту з біологічної безпеки та біологічного захисту який би відповідав міжнародним нормам.

Під час зустрічі учасники визначились з планом подальших дій, пріоритетами та відповідальними за створення підґрунтя функціонування системи біобезпеки в Україні.

У зустрічі взяли участь та домовились щодо співпраці у сфері біозахисту та біобезпеки представники МОЗу, Держпродспоживслужби, Інституту біохімії Національної академії наук України, Інституту гігієни та екології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Інституту епідеміології та інфекційних хвороб, ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя МОЗ України», ТОВ «Навчально-методичний центр «Міжнародна школа технічного законодавства та управління якістю», Всеукраїнської асоціації стерилізації і дезінфекції, посольства США в Україні та Агентства зменшення загроз США.

Джерело інформації: www.moz.gov.ua

Залишити відповідь