29 листопада в Одесі відбулася консультація в рамках туру «ЗміниТИ: взаємодія заради змін», яку провели експерт з медичної реформи Реанімаційного пакету реформ Олександр Ябчанка та начальник відділу юридичної експертизи Міністерства охорони здоров’я України Олександр Правило.

Представники професійних медичних спільнот, місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад та пацієнтських організацій обговорили нову державну політику в системі охорони здоров’я.

«Дуже важливо проговорити спірні питання з фахівцями наперед. Саме ви, лікарі, є головним чинником впровадження реформи і ефективного функціонування системи охорони здоров’я загалом», – підкреслив Олександр Ябчанка.

Медики цікавилися фінансуванням послуг, особливостями втілення реформи у сільській місцевості, розрахунками тарифів на рівні вторинної медичної допомоги.

Експерт також розповів план реорганізації та програму медичних гарантій. Наголосив на перевагах і особливостях солідарної системи страхування, яка буде впроваджена з 2018 року на рівні первинної медичної допомоги, а з 2020 – на всіх рівнях.

Завдяки публічним консультаціям професійна спільнота має можливість брати безпосередню участь у організації впровадження реформи. Всі зауваження медиків, представників місцевої влади та громадських активістів, які вони озвучують на цих зустрічах, розглядаються в Міністерстві охорони здоров’я.

Зустрічі вже пройшли в багатьох регіонах, план подальших консультацій – за посиланням: https://goo.gl/96BV9q

Джерело інформації: www.moz.gov.ua

Залишити відповідь