Завдяки програмі «Доступні ліки» зниження ціни на деякі препарати навіть у тих аптеках, які не беруть участь в урядовій програмі, відбулося втричі. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко 13 квітня під час селекторної наради з обговорення питання щодо стану впровадження урядової програми забезпечення доступності лікарських засобів.

«Після запровадження урядової програми «Доступні ліки» ціна на ліки у звичайних аптеках по тих найменуваннях, які ми затвердили, дуже суттєво знизилася. Ми бачимо, що по деяких препаратах, які беруть участь в урядовій програмі, зменшення ціни відбулося втричі», — сказав він.

«Це означає, що люди навіть не за рецептами, зможуть придбати необхідні препарати за значно нижчою ціною, ніж була ще буквально декілька місяців тому», — наголосив Віце-прем’єр-міністр України.

Як відомо, 1 квітня 2017 р. стартувала урядова програма «Доступні ліки». Пацієнти можуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

У програмі «Доступні ліки» беруть участь 157 торгових найменувань препаратів. Держава повністю компенсує вартість 23 препаратів. За інші ліки з переліку пацієнт доплачує в середньому 20-30% вартості.

Раніше ми повідомляли, що від початку дії програми «Доступні ліки» близько 10 тис. киян отримали ліки безкоштовно чи з незначною доплатою. Загалом за 6 днів дії програми КП «Фармація» видало понад 11 тис. упаковок лікарських засобів. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Знайти аптеку, яка бере участь у програмі «Доступні ліки», можна на Google-мапі.

Наше видання проаналізувало Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, на предмет обсягу споживання препаратів, включених до нього, а також розрахувало обсяг коштів, необхідних для відшкодування їх вартості.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Залишити відповідь