Об’єднання організацій работодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі ООРММП України) висловлює Вам свою щиру повагу та повідомляє наступне.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про зовнішньоекономічну діяльність”.

За твердженнями розробника законопроект направлений на лібералізацію регулювання зовнішньоекономічної діяльності шляхом скасування окремих видів обмежень щодо зовнішньоекономічної діяльності.

Законопроектом пропонується скасувати спеціальні санкції у вигляді накладання штрафів та зупинення зовнішньоекономічної діяльності, встановлені згідно із Законом України “Про зовнішньоекономічну діяльність” як  неактуальні й такі, що знижують інвестиційну привабливість України, а також перед застосуванням санкції направляти суб’єктам господарювання офіційні попередження з пропозицією надати матеріали, які дають підстави її не застосовувати, передбачити зобов’язання ініціаторів застосування спеціальної санкції подавати подання на її скасування негайно після отримання даних про усунення правопорушень, зменшення строків розгляду клопотань про скасування (тимчасове зупинення) спеціальної санкції тощо.

З метою підготовки консолідованих пропозицій, просимо Вас опрацювати даний проект та, у разі зацікавленості, підготувати та надати свої зауваження і пропозиції до 27 липня включно на нашу електронну адресу: oormmp@ukr.net.

Додаток: на 5 арк. в 1 прим.zakon-4

З повагою, Президент, Член колегії МОЗ України                                          В.К.Печаєв

Залишити відповідь