Об’єднання організацій работодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі ООРММП України) висловлює Вам свою щиру повагу та направляє до відома наступну інформацію.

На теперішній час припинено повноваження Державноїсанітарно-епідеміологічної служби України (01.08.2016р.).

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 року №442 “Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади” Державна санітарно-епідеміологічна служба України реорганізовується шляхом приєднання до новоствореної Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі-Держпродспоживслужба). На нову Службу покладаються функції з реалізації державної політики, які виконувала, в тому числі, і Держсанепідслужба України (в тому числі і державної реєстрації дезінфекційних засобів).

Разом з тим, згідно діючої постанови КМУ від 03.07.2006р. № 908 державну реєстрацію (перереєстрацію) дезінфекційних засобів проводить Держсанепідслужба, повноваження якої припинено. Тобто, виникла законодавча колізія і підприємства на даний час не мають можливості зареєструвати (перереєструвати) дезінфекційні засоби.

Як ми уже повідомляли, ООРММП України вже зверталось до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. і Міністра Кабінету Міністрів України Саєнко О.С. з проханням надати відповідне доручення щодо термінового вирішення даного питання.

Направляємо Вам до відома копію відповіді Мінагрополітики на наше звернення на виконання доручення Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Додаток на 3 арк. в 1 прим.1

З повагою, Президент, Член колегії МОЗ України                                          В.К.Печаєв

Залишити відповідь