Об’єднання організацій работодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі ООРММП України) висловлює Вам свою щиру повагу та звертається з наступним.

З метою покращення інвестиційної привабливості та забезпечення реального притоку інвестицій у галузь було розроблено та зареєстровано у Верховній Раді України два законопроекти від 22.04.2016р. №4508 “Про внесення змін до податкового кодексу України (щодо сприяння інвестиційними проектами з виробництва лікарських засобів та медичних виробів)” та від 22.04.2016р. №4509 “Про внесення змін до пункту 4 розділу ХХІ “Прикінцеві та перехідні положення” Митного кодексу України (щодо сприяння інвестиційним проектам з виробництва лікарських засобів та медичних виробів)”.

ООРММП України в цілому підтримує дані законопроекти та вважає їх вкрай необхідними для галузі для досягненя інвестиційної привабливості, залучення значних інвестиційних коштів.

Проте, прийняття зазначених проектів Законів у наданій редакції значно звузить можливість створення сприятливих умов для розвитку вітчизняного виробництва лікарських засобів і медичних виробів та притоку інвестицій в галузь охорони здоров’я.

З метою досягнення мети законопроектів, а саме стимулювання розвитку вітчизняного виробництва лікарських засобів і медичних виробів та притоку інвестицій в галузь охорони здоров’я ми підготували пропозиції та звернулись до Голови Комітету ВР з питань промислової політики та підприємництва Гласюка В.В., Голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Богомолець О.В., народних депутатів України Мусія О.С., Шипка А.Ф., Загорія Г.В., Яринича К.В. (автор законопроекту) з проханням підтримати наші пропозиції та ініціювати внесення відповідних змін до вищезазначених законопроектів.

Також, ми звернулися до Заступника Міністра охорони здоров’я України Ілика Р.Р. з проханням підтримати наші пропозиції та ініціювати перед Верховною Радою України внесенням запропонованих змін при розгляді даних законопроектів.

Направляємо Вам до відома копію нашого звернення до Голови комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Богомолець О.В.

Додаток на 4 арк. в 1 прим.1

 

З повагою, Президент, Член колегії МОЗ України                                          В.К.Печаєв

Залишити відповідь