Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі ООРММП України) висловлює Вам свою щиру повагу та повідомляє наступне.

ООРММП України вкрай стурбоване ситуацією, яка склалася з реєстрацією (перереєстрацією) дизенфікційних засобів.

Як ми уже повідомляли, з серпня 2016 року (01.08.2016р.) припинено повноваження Державної санітарно-епідеміологічної служби України. Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.2014 року №442 “Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади” Державна санітарно-епідеміологічна служба України реорганізовується шляхом приєднання до новоствореної Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі – Держпродспоживслужба). На новостворену Держпродспоживслужбу покладено функції Держсанепідемслужби, в тому числі і державну реєстрації дезинфекційних засобів. Однак, згідно діючої постанови КМУ від 03.07.2006 № 908 державну реєстрацію (перереєстрацію) дезинфекційних засобів проводить Держсанепідслужба, повноваження якої припинено. Тобто, виникла законодавча колізія і підприємства на даний час не мають можливості зареєструвати (перереєструвати) дезінфекційні засоби.

Більше року дане питання так і не вирішено, що призвело до ситуації коли понад 50 дезинфекційних і антисептичних засобів не можуть пройти реєстрацію (перереєстрацію), а ряд вітчизняних підприємств зупинило їх виробництво.

ООРММП України звернулось (повторно) до В.о. Міністра охорони здоров’я України У.Супрун (копія листа додається) з вимогою терміново втрутитись у  дану ситуацію і ініціювати розгляд розробленого МОЗ, проекту постанови на найближчому Кабінету Міністрів України.

Додаток на 2 арк. в  1 прим. 1

З повагою, Президент, Член колегії МОЗ України                                 В.К. Печаєв

Залишити відповідь