21 липня 2017 р. заступник Міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський відвідав відкриття тренінгу для сімейних лікарів Житомирської області щодо впровадження міжнародної класифікації первинної допомоги (ІСРС-2).

Участь у тренінгу взяло більше 30 лікарів первинної ланки з усіх районів області, а також молодші фахівці з медичною освітою, медичні статисти. Навчання проводили сімейні лікарі, котрі 24-25 травня самі пройшли дводенний тренінг для тренерів щодо впровадження Міжнародної класифікації первинної допомоги ІСРС-2, який організовувало Міністерство охорони здоров’я спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) та Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва.

Тренінг складався з теоретичної та практичної частин. Так, лікарі на практиці змогли застосувати здобуті під час тренінгу знання, працюючи з навчальною симуляційною он-лайн програмою ІСРС-2.

Заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський наголосив: “ІСРС-2 – передбачає зменшення паперового навантаження на лікарів первинної ланки, але щоб нова система ІСРС-2 запрацювала, вона має бути впроваджена в роботу кожного лікаря. Приємно, що сімейні лікарі самостійно почали вивчати нову класифікацію, ми ж зі свого боку максимально сприятимемо впровадженню ІСРС-2 в сімейну медицину”.

Навчання відбувалося на базі обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, за сприяння управління охорони здоров’я Житомирської обласної держадміністрації та Асоціації сімейних лікарів Житомирської області. Дякуємо колегам за підтримку та активну співпрацю.

Джерело інформації: www.moz.gov.ua

Залишити відповідь