З 1991 по 2012 рік рівень смертності від раку (у США) знизився на 23 % – це більш ніж 1,7 мільйона врятованих життів за цей період.

Щороку Американське онкологічне товариство оцінює орієнтовну кількість нових випадків захворювання та смертей від раку, які трапляться в Сполучених Штатах у поточному році, і збирає найактуальніші дані про захворювання на рак, смертність і виживання.

Дані про захворюваність збирають Національний інститут раку (Програма виживання, епідеміології та кінцевих результатів), Центри з контролю і профілактики захворювань (Національна програма реєстрів раку), і Центральний реєстр раку Асоціації Північної Америки. Дані про смертність готує Національний центр статистики охорони здоров’я.

Згідно з прогнозами, у 2016 році у Сполучених Штатах трапиться 1 685 210 нових випадків захворювання на рак та 595 690 випадків смертей від раку.

У цілому тенденція щодо захворюваності на рак (відповідно до 13 найстарших реєстрів Програми виживання, епідеміології та кінцевих результатів) є стабільною серед жінок. Але серед чоловіків цей показник зменшується щороку на 3,1 % (2009 – 2012). Значною мірою це пов’язано зі швидким зниженням кількості діагнозів раку простати.

З 1991 року рівень смертності від раку знизився на 23 % – це більш ніж 1,7 мільйона врятованих життів до 2012 року.

Попри цей прогрес, збільшуються показники смертності від раку печінки, підшлункової залози і матки. На сьогодні рак є головною причиною смерті у 21 штаті, насамперед через надзвичайно значне зменшення смертності від серцево-судинних захворювань.

Серед дітей та підлітків (від немовлят до 19 років) рак мозку перевищив лейкемію як провідну причину смерті від раку. Це пов’язано з непересічними досягненнями у лікуванні лейкемії.

Прискорення прогресу у боротьбі проти раку вимагає як збільшення національних інвестицій у дослідження цієї хвороби, так і застосування наявних знань для подолання раку серед усіх верств населення.

Оригінал: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26742998

Повна версія: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.3322/caac.21332/abstract

Джерело інформації: www.moz.gov.ua

Залишити відповідь