Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» подає аналіз захворюваності на грип та ГРВІ в Україні за період з 6 по 12 лютого.

Найвищий показник захворюваності зареєстровано у Київській, найменший – у Закарпатській областях. На звітному тижні темп приросту хворих серед дорослих і дітей збільшився на 1,9 і 9,7 % відповідно. У жодній із областей України епідемічний поріг не перевищений.

За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіло 196 243 особи, з них 66,8% – діти віком до 17 років. Госпіталізовано 6 073 особи – 3,1 % від захворілих. Показник захворюваності на грип та ГРВІ на 7 % більший за попередній.

Летальних випадків внаслідок ускладнення захворювання на грип не зареєстровано.

За оперативними даними територіальних органів системи охорони здоров’я, з початку епідемічного сезону, що бере відлік з 3 жовтня 2016 року, в Україні зареєстровано 4 212 364 хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Уже перехворіло 9,9 % населення (аналіз проводився без урахування даних АР Крим та м. Севастополя).

За цей час фахівці вірусологічних лабораторій методом полімеразної ланцюгової реакції дослідили 3616 зразків біологічних матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип. РНК вірусів грипу визначені в 41,9 % випадків. У цьому сезоні серед позитивних знахідок домінує штам вірусу грипу типу А(H3)сезонний, що визначений у 71 %.

Серед 43 країн європейського регіону, що повідомили по географічну поширеність грипу, у 26 країнах, так само як і на попередньому тижні, відзначена широка, у 5 країнах – регіональна, у 4 – локальна та в одній – спорадична активність грипу.

Інформацію про тенденції до зростання активності надали 14 країн, про її зниження – 15, стабільний рівень – 14. З Угорщини повідомили про дуже високу інтенсивність епідемічного процесу, у 6 країнах відзначають високу, у 21 – середню і у 15 країнах – низьку інтенсивність.

Залишити відповідь