Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» подає аналіз захворюваності на грип та ГРВІ в Україні за період з 16 по 22 січня.

Як і на минулому тижні, найвищий показник захворюваності зареєстровано у Волинській, найменший – у Харківській областях.

За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіло 190 205 осіб, з них 55,7 % – діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ на 4,7 % менший за попередній.

Госпіталізовано 7 143 особи – 3,8 % від захворілих. Кількість госпіталізованих серед пацієнтів, які звернулися за медичною допомогою, менше минулого тижня на 29,2 %. Найчастіше медичної допомоги в умовах стаціонару потребували діти до 4 років.

На звітному тижні темп приросту серед дорослих зменшився на 14,5 %, серед дітей до 17 років зріс на 4,7 %. У трьох областях України інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ все ще перевищували епідемічні пороги менше ніж на 50 % – у Волинській, Закарпатській та Дніпропетровській областях.

Протягом звітного тижня РНК вірусів грипу визначено при лабораторних дослідженнях зразків матеріалів від пацієнтів у 13 областях та Києві. У цьому епідсезоні серед позитивних знахідок домінує штам вірусу грипу типу А(H3)сезонний, що визначений у майже 80 %.

На минулому тижні в Україні зареєстрований летальних випадок.

Обмежувальні заходи проводяться за рекомендацією фахівців лабораторних центрів МОЗ України та на виконання розпоряджень органів місцевого самоврядування.

Активність грипу серед країн європейського регіону фіксують на різних рівнях. Албанія третій тиждень поспіль повідомляє про дуже високу інтенсивність, ще з 7 країн повідомляють про реєстрацію високої інтенсивності, 26 – середня і в 12 країнах – низька.

Серед 44 країн, що подали відомості щодо географічної поширеності грипу, в 31 країні відзначена широко поширена активність. У двох – регіональна, у 10 – локальна або спорадична, ще в одній країні активність відсутня.

Джерело інформації: www.moz.gov.ua

Залишити відповідь