Серед 6 000 українців, які щороку потребують замісної ниркової терапії (гемодіаліз, перитонеальний діаліз або трансплантація нирки), за оперативними даними з регіонів, 146 осіб – діти, що мають гостру форму захворювання V ступеню і потребують невідкладної допомоги.

У 2015 році закупівлі медикаментів та виробів медичного призначення для дитячого діалізу не проводились, а цьогоріч планові закупівлі високоякісних продуктів за цим напрямком через міжнародну організацію Crown Agents будуть перевиконані.

Згідно із замовленням МОЗ, на закупівлю 93 968 лікарських засобів та медичних виробів було виділено 35,6 млн грн із держбюджету-2016. Станом на 20 липня на склади державного підприємства прибули вже 89% медикаментів та виробів медичного призначення від заявленої потреби. При цьому Crown Agents використали для закупівель тільки 58% бюджетних коштів.

Заощаджені 14,5 млн грн зокрема будуть спрямовані на здійснення додаткових закупівель за цим напрямком згідно із потребами Міністерства охорони здоров’я.

Тетяна Коротченко, Представник Crown Agents в Україні: «Ми робимо все від нас залежне, щоб важкохворі діти з нирковою недостатністю отримали якісну діалізну допомогу. Ефективну закупівлю ліків та медичних виробів забезпечують прозорі та конкурентні умови проведення тендерів та налагоджена комунікація із МОЗ для пропозиції і погодження найкращих рішень з усіх наявних».

Олександр Лінчевський, заступник Міністра охорони здоров’я: «Закупівля витратних матеріалів для гемодіалізу, перитонеального діалізу та медикаментів для лікування дітей, хворих на гостру та хронічну ниркову недостатність, вкрай важлива для забезпечення надання висококваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги цій категорії хворих. Якісні медикаменти та медичні вироби допоможуть нам підвищити ефективність лікування та сприятимуть зниженню рівня дитячої смертності від захворювань нирок в Україні».

Для реалізації закупівель лікувальних засобів та виробів за 25 номенклатурними позиціями Crown Agents провели відбір серед 6 пропозицій та обрали найбільш якісні продукти. У тендері взяли участь 1 виробник і 4 дистриб’ютори з України та 1 виробник зі Швейцарії.

Нагадуємо, Crown Agents здійснює закупівлі для МОЗ на кошти бюджету-2016 за 12 програмами на загальну суму 1,066 млрд грн. За попередніми розрахунками, економія бюджетних коштів на закупівлі за програмами, що координує Crown Agents, становить понад 124 млн грн. Заощаджені кошти планується направити на дозакупівлю лікарських засобів та медичних виробів за відповідними напрямками, згідно з укладеною із МОЗ угодою для проведення закупівель.

Джерело інформації: www.moz.gov.ua

Залишити відповідь