Пацієнти України закликали депутатів скористатися історичним шансом і проголосувати за реформу охорони здоров’я. Близько сотні пацієнтів передали для народних депутатів 423 «пакунки Життя» з речами, які для кожного пацієнта символізують життя, – знеболювальне, вакцини, стетоскопи, дефібрилятори, крапельниці та дитячі речі. Активісти наголошують, завдяки реформаторським законопроектам № 6327, 6328, 6329, 6347 пацієнт зможе сам обирати у яку лікарню йому звертатися – державну, комунальну чи приватну, адже реформа сиситеми охорони здоров’я втілює принцип «гроші слідують за пацієнтом» і створює здорову конкуренцію між лікарняними установами.

Президент України отримав особливий пакунок із символами життя – дитячими шапочкою та пінетками, який принесла до Адміністрації Президента вагітна жінка, щоб нагадати президенту про його передвиборчу обіцянку реформувати сферу охорони здоров’я.

Розпочався збір підписів під зверненням до голів фракцій підтримати медичну реформу. Активісти руху «Сильні громади» закликають інші громадські організації змінити пасивну підтримку реформи активними діями. Максимально розповсюджувати інформацію про важливість реформи та звертатися до народних депутатів з проханням проголосувати за законопроекти № 6327, 6328, 6329, 6347, які докорінно змінять систему охорони здоров’я.

Директор Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен підтримала медичну реформу, яку втілює Міністерство охорони здоров’я України. Одна з головних причин короткої тривалості життя в Україні (і поганого здоров`я українців в цілому) – застаріла система охорони здоров`я, яку не реформували з радянських часів і яка не відповідає сучасним вимогам.

Перші результати роботи програми «Доступні ліки». За перший місяць роботи урядової програми, що забезпечує українців лікарськими засобами, до програми приєдналися 5 тисяч аптек по всій Україні. Найбільш активні – Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Львівська та Харківська області. Загалом за програмою «Доступні ліки» отоварено близько 727 тисяч рецептів.

Детальна інформація про програму «Доступні ліки» : goo.gl/lqxZHY

Україна та Ізраїль домовилися про співробітництво у галузі охорони здоров’я. Договір про п’ятирічне співробітництво уклали між профільними міністерствами країн. Плануєть спільна робота у реабілітації, розвитку національного медичного страхування, фінансування медичних послуг, кардіології, онкології, програм раннього втручання, телемедицини.

Підписатися на розсилку дайджесту: http://eepurl.com/cv9aDb

Слідкувати за просуванням законопроектів № 6327, 6328, 6329, 6347: https://goo.gl/tJ36XE

Джерело інформації: www.moz.gov.ua

Залишити відповідь